Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

SHGM dhe KAS organizuan uebinar për gazetarë të rinj

ZNM
Thursday, der 28. May 2020Thursday, der 28. May 2020/ Thursday, der 28. May 2020

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë në bashkëpunim me Fondacionin Konrad Adenauer organizuan uebinar nga 26-28 maj me temë: “Gazetaria në kohë të pandemisë, gjendjes së jashtëzakonshme dhe karantinës – Sfidat, përgjegjësia dhe periudha e ndryshimit dhe përshtatjes.” Në këtë punëtori morën pjesë kryesisht gazetarë të rinj nga disa media në vend, ndërsa në rolin e trajnuesve ishin gazetarët Stole Naumov dhe Maja Jovanovska.

Uebinari ishte i fokusuar në përmirësimin e aftësive dhe teknikave të intervistimit të pjesëmarrësve, ndërsa u përfshin edhe tema për gazetarinë hulumtuese. U bisedua edhe për gazetarinë dhe mediat në kohë të pandemisë së koronavirusit në drejtim të raportimit etik dhe profesional.

Mysafirë në këtë punëtori ishin Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe dhe gazetari Mirçe Adamçevski, i cili është një nga dy gazetarët që u shëruan nga koronavirusi. Pjesëmarrësit patën mundësinë të bisedojnë me ta dhe të mësojnë për të gjitha çështjet lidhur me pandeminë dhe përvojat e tyre personale. Përveç kësaj, ata diskutuan edhe punën e mediave dhe komunikimin e ministrit me gazetarët gjatë krizës.

Pas përfundimit të uebinarit, gazetarët u ndanë në katër grupe, në kuadër të së cilave ata do të duhet të përgatisin produkte gazetareske, të cilat më pas do të publikohen dhe shpërndahen në kanalet e komunikimit të SHGM-së.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterlinkedin