Здружение на новинарите на Mакедонија
Членка на Mеѓународната федерација на новинари IFJ
Основано 1946

Почина познатиот тон снимател и долгогодишен член на ЗНМ Варнава Андреевски – Бакли

ZNM
среда 4 март, 2020среда 4 март, 2020/ среда 4 март, 2020

По кратко боледување, на 80-годишна возраст во Скопје почина познатиот тон снимател и долгогодишен член на Здружението на новинарите на Македонија Варнава Андреески-Бакли. Андреески речиси целиот свој работен век го помина во јавниот сервис МРТВ непосредно до камерите на терен и во телевизиските студија.

Бакли беше дел од техничкиот оддел на МРТ кој ја формираше некогашната ТВ Скопје по земјотресот. Тој работел на преносите на шест Олимписки игри, учествувал во речиси сите музички емисии на МРТ, а работел и на филмската комедија „Мирно Лето“.

Print Friendly, PDF & Email
Facebooktwitterlinkedin