Структура

Собранието како највисоко тело на ЗНМ го избира Претседателот, Управниот одбор, Надзорниот одбор и членовите на Советот на честа

cadikovski

Претседател: Младен Чадиковски

Новинар

Младен Чадиковски е избран за Претседател на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во декември 2018 година со мандат од 4 години.
Управен одбор
Filjana Koka

Потпретседател: Фиљана Кока

МРТВ

10862476_10204424262039648_7966225645616577429_o

Кристина Мачкиќ

Досие.мк

Saska Cvetkovska

Сашка Цветковска

ИРЛ Македонија

Среќко Поповски

Среќко Поповски

360 степени

Slobodanka Jovanovska

Слободанка Јовановска

Независен весник

Сашко Димевски

Сашко Димевски

МИА

misko ivanov

Мишко Иванов

24 Вести

Adnan Hajdari

Аднан Хајдари

МРТВ 2

12002033_10207463876625385_7247483577501372506_n

Бенјамин Арифи

Тв Шења

Надзорен одбор
adrian kerimi

Адриан Керими

Алсат-М

mulacka

Ирена Мулачка

Фокус

meri_j

Мери Јордановска

Макфакс

Наташа Стојановска

Наташа Стојановска

ТВ 24 Вести

Semi Mehmeti

Семи Мехмети

Алмакос

Изборното собрание каде што се избрани новите раководни органи со мандат од четири години се одржа во декември 2014 година.

Регионални Центри
10702120_10205136641125667_5123607463899898355_n

Тетово

Башким Сулејмани email:bashkim1us@yahoo.com

Frosina 11203071_10204172995107576_4084211966324142404_n

Куманово

Фросина Лазаревска email:f.lazarevska@gmail.com

08022014140939_Zaneta-Zdravkovska

Битола

Жанета Здравковска email:zane_zdravkovska@yahoo.com

1912089_10202957671398642_7123186733746145059_n goran momiroski

Охрид

Горан Момироски еmail:g_momiroski@yahoo.com

311404_123169591127387_1567143932_n

Струмица

Ристо Тасев email:rtasevsr@t.mk

toni mihailov

Штип

Тони Михаилов email:tstip@hotmail.com

Извршна канцеларија

Извршен директор: Драган Секуловски

Тел: 00389 (02) 3298-139

Факс: 00389 (02) 3116-447

E-mail: dsekulovski[at]star.znm.org.mk

Print Friendly, PDF & Email